Evb

Suusyövän ja hallinta limakalvontulehdus

Tämä yleinen haittavaikutus suusyövän hoito voidaan hallita muutamia keskeisiä vaiheita.

Jos sinä tai joku tiedät, on diagnosoitu suusyövän, on todennäköistä, että osa hoitoa osallistuu kemoterapiaa, sädehoitoa tai molempia. Yleinen haittavaikutus tämäntyyppisiä hoito suusyövän on kutsuttu limakalvotulehdukset tulehdus solujen vuori suun sisäpuolelle. Mukosiitti ilmenee, koska hoito tappaa nopeasti jakautuvat epiteelisoluihin suussa sekä nopeasti jakautuvien solujen kasvain.

Suusyövän hoitoon mukosiitti yhteys
"Sata prosenttia potilaista me kohtelemme suusyövän saavat noin paljon limakalvotulehduksen. Mutta meillä on tullut paljon paremmin rajoittaa vakavuus ja oireiden hoitamista", sanoo Aidnag Z. Diaz, MD, dosentti kliinisen radiologian University of Texas Health Science Center San Antonio.

Kemoterapia aiheuttaa lievä muoto limakalvo, joka kestää noin kolme 12 päivää hoidon jälkeen, ja suun sisäpuolelle tulossa punainen ja kipeä. Mukosiitti sädehoidon aiheuttamaa on vakava, ja se voi kestää kolme 12 viikkoa hoidon jälkeen. Sädehoitoa aiheuttaa tulehduksen syvemmälle kudokseen, mukaan lukien monet rauhaset, jotka tuottavat sylki suuhun. Ilman normaali sylki, suun kuivumista ja tahmea, ja siitä puuttuu suojaa tartunnalta, että sylki tarjoaa.

Uusi sädehoitoa kutsutaan intensiteetti-moduloitu sädehoitoa (IMRT) ei vahingoita sylkirauhasten niin paljon kuin muita hoitoja. IMRT mahdollistaa säteilyn annetaan tarkemmin ja vähemmän vahinkoa normaaleissa kudoksissa.

10 vinkkiä hallintaan limakalvontulehdus
Mukosiitti tekee erittäin vaikea syödä ja niellä. Tämä voi aiheuttaa kuivumista, laihtuminen, ja jatkuva nielemisvaikeuksia hoidon jälkeen. "Lihaksia, että valvonta nieleminen voi saada heikko ja veltto, aivan kuten lihaksia murtunut käsi, kun valettu irtoaa. Tärkeintä, mitä voimme tehdä on pitää henkilö niellä", sanoo tohtori Diaz. Näin voit auttaa:

  • Hanki tarvitaan hammashoidon ennen suun syövän hoitoon. Menetys suojaavien tehtävien sylki tekee hampaiden ongelmia huonompi ja voi johtaa iensairauksien ja infektio. Saada kaikki mahdolliset hampaiden ongelmia on huolehdittava ennen hoitoa.
  • Seuraa hyvä suuhygienia. Ylläpitää hyvää suun terveyttä harjaamalla hampaat usein pehmeällä hammasharjalla ja hammaslangan kevyesti.
  • Kokeile usein suun huuhtelu. "Leivinjauhetta sekoittaa suolaisen toimii hyvin lievittää limakalvotulehdukset", Diaz sanoo.
  • Kysy "magic suuvesi." Monet ihmiset limakalvotulehdukset hakemaan helpotusta yhdistelmä ainesosia kuten puuduttavaa ratkaisua, happoa, antihistamiinia ja sienilääke sekoittaa suuvettä. Kysy syöpä joukkue ohjausta.
  • Ottaa kipulääkettä. Kivun hoito on yksi tärkeimmistä osista hallinnassa mukosiitti. Älä epäröi käyttää vahvaa kipulääkettä lääkärin määräämiä, jos tarvitset sitä pitää syödä.
  • Ota guaifenesiinille. Tämä lääkitys yleisesti käytetty over-the-counter yskä lääkkeitä yskänlääke, voi hajottaa joitakin paksu, tahmea eritteiden, jotka menevät usein yhdessä mukosiitti.
  • Kysy lääkäriltäsi amifostiinin. Tämä on äskettäin hyväksytty lääke, joka suojaa sylkirauhasten säteilyltä vaurioita ja supistetaan suun kuivuminen.
  • Lue niellä harjoituksia. Puheen ja kielen patologi pitäisi olla osa teidän hoitoryhmään. Nämä ammattilaiset koulutetaan tekniikoita pitää niellä lihakset toimimaan niin sinun ei tarvitse vaikeuksia hoidon jälkeen.
  • Syödä fiksu. Valitse elintarvikkeita, jotka eivät ärsytä suun. Pysy kaukana happamia ja teräviä tai rapeita elintarvikkeita. Pehmennä elintarvikkeita kastike ja kastike. Juo paljon pirtelöitä, syödä jäätelöä - mitä voit saada alas. Ravitsemusterapeutin voi olla suureksi avuksi pysyä ravinto.

Tärkein neuvo voi olla juoda runsaasti vettä. "Uskon, että pitkällä aikavälillä parasta lääkettä limakalvotulehdukset on vettä", sanoo Diaz. "Minä sanon potilaita pitämään suunsa kosteina ja pitää niellä. Jos voit pitää sammutettua ja nielemisvaikeuksia, voit yleensä pitää limakalvotulehdukset kurissa", hän sanoo.