Evb

Terveyshyödyt kuitu

Keskimääräinen aikuisten saa vain noin puolet suositellusta 20-35 grammaa kuitua päivässä. Miksi? Elämäntapamme on muuttunut viimeisten 20 vuoden aikana, ja niin on meidän ruokavalion. Syömme useamman aterian poissa kotoa ja ajaa ja me vähemmälle huomiolle tekemään terveellisiä ruokavalintoja.

Onneksi se on helpompaa kuin uskotkaan pumppaamaan kuitua ruokavalioosi. Käytä kuitu laskuri ja päivän menu, päinvastoin, lisätä kuidun saanti.

Terveyshyödyt kuitu

On runsaasti todisteita siitä, että kuitupitoista ruokavaliota voi suojella sinua useita merkittäviä sairauksia.

Sydänsairaus: Nurses 'Health Study tiedot osoittavat vähentää sepelvaltimotaudin naisilla, joiden ruokavalion sisältämän korkein määriä kuitua. Kuitu voi alentaa LDL (paha) kolesteroli ja veren insuliinin ja voi vähentää veritulpan riskiä. European Heart Association viimeisimmän ruokavalion suuntaviivat edellyttävät syö kuitupitoisia täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia.

Tyypin 2 diabetes: Koska lihavuus hinnat ovat nousseet, niin on hinnat tyypin 2 diabetes. Kuitu auttaa estämään ja hoitamaan molemmat ehdot. Hidastamalla ruoansulatuskanavasta, kuitu auttaa alentamaan veren sokeri-ja insuliinitaso. Vuonna Harvard School of Public Health tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin yli 65000 naista, jotka söivät eniten kuitua oli 30 prosenttia pienempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen verrattuna naisiin, jotka söivät vähiten kuitua.

Cancer: On vahvaa näyttöä yhdistää säännöllinen kulutus kuitupitoisia ruokia, etenkin täysjyvätuotteita, jossa vähentää syöpäriskiä. Yhdessä kuitua, kokonaiset jyvät sisältävät phytochemicals, seleeni-ja E-vitamiini, jotka kaikki uskotaan syövän ominaisuuksia. Vähentää syöpäriskiä, ​​Euroopan Cancer Society suosittelee syö viisi annosta tai enemmän hedelmiä ja vihanneksia päivittäin ja kuluttaa täysjyvätuotteita kuin puhdistetut jyvät.

Lisää kuitua - huolellisesti

  • Jos sinulla on sairauksia, erityisesti suolisto-ongelmia, tarkista lääkärin kanssa ennen hinnan kuidun saanti.
  • Jos olet syönyt vain 10 grammaa kuitua päivässä vuoden ajan, se ei ole hyvä idea korottaa sitä 30 grammaa kerralla. Tämä voi aiheuttaa kaasu, turvotus ja mahdollisesti ripuli. Sen sijaan oman saanti muutaman grammaa kuitua joka viikko. Tämä mahdollistaa ruoansulatuskanavan tottua uusiin tapa syödä.
  • Nosta saanti veden ja muiden nesteiden, samoin. Liian vähän nestettä enemmän kuitua voi aiheuttaa ummetusta.
  • Päivittäin monivitamiini / mineraali täydentää on tärkeää, kun seuraavan kuitupitoista suunnitelma, koska ruokavalio voi vähentää imeytymistä tiettyjen ravintoaineiden.
  • Jos et saa suositeltua 1000 mg kalsiumia kautta elintarvikkeet (ruokalistoiltamme antaa noin tästä määrästä), pitää täydentää.