Evb

Tietoja tippuri

Tippuri on ikivanha ja edelleen vaarallinen sukupuolitauti (STD). Oireet eivät ole aina havaittavissa ja se voi olla jopa olematon - toinen erinomainen syy harjoitella turvaseksi.

Tippuri, joskus kutsutaan "taputtaa", on sukupuolitauti (STD), joka on ollut olemassa hyvin pitkään. Vaikka useimmat ihmiset ovat tietoisia muiden sukupuolitautien, jotka saavat enemmän huomiota, kuten AIDS, jotkut eivät ymmärrä, että tippuri on edelleen keskuudessamme - ja että se on yleinen ja vaarallinen STD.

Kuinka vaarallista on tippuri? Hoitamattomana se voi aiheuttaa hedelmättömyyttä miehillä ja naisilla. Naiset tippuri voi kehittyä epänormaali tyyppi raskaus, jotka voivat tulla hätätapaus. Naiset, jotka synnyttävät tippuri voivat levittää tautia heidän vastasyntyneet, aiheuttaa hengenvaarallisen verenmyrkytys ja sokeutta. Nämä ovat kaikki syitä nopea diagnoosi ja tippurin hoito.

Mikä on tippuri ja kuka saa sen?

Tippuri on bakteerin aiheuttama Neisseria gonorrhoeae. Nämä bakteerit kasvavat hyvin kostea, lämmin kehon alueilla ja leviävät, kun tartunnan kehon nesteiden kosketuksissa kostean limakalvojen aikana emättimen, suun tai peräaukon seksuaalisessa kanssakäymisessä. Vastoin yleistä myyttejä, et saalis tippuri jakamasta pyyhe, poreallas, tai istuu wc-istuimen.

Mukaan Yhdysvaltain Centers for Disease Control and Prevention (CDC), tippuri tarttuu noin 700000 ihmistä vuosittain. Useimmat tapaukset löytyvät vuotiaista 15 ja 29. Se on toiseksi yleisin STD Euroopassa jälkeen klamydia. [6]

Tippuri oireet

Sinulla voi olla tippuri ja ei ole mitään oireita. Miehet ovat todennäköisesti huomata oireita tippuri kuin naiset. Kahdesta viiteen päivän kuluessa tartunnan, miehet yleensä alkaa olla oireita ovat valkoinen, keltainen tai vihreä vuotoa peniksen tai kirvelyä virtsatessa, ja kivulias kiveksiä.

Useimmat naiset ovat hyvin lieviä oireita tai ei ole oireita lainkaan. Jos naiset eivät ole oireita, ne ilmenevät yleensä 10 päivän kuluessa ja ovat värjäytyneet valkovuoto, kirvely virtsatessa, ja verenvuoto emättimestä. Naiset, joilla on hoitamaton tippuri voi kehittyä infektio lantion elimiä kutsutaan lantion tulehduksellinen sairaus (PID). Oireita PID voivat olla vatsa-tai selkäkipu, kipu aikana emättimen seksiä, emättimen verenvuoto, pahoinvointi ja kuume.

Jos eritteiden tartunnan tippuri kosketuksissa kurkun, silmä, tai peräsuolen, sekä miehet ja naiset voivat olla oireita:

  • Kurkkukipu
  • Sidekalvontulehdus
  • Kipua
  • Peräsuolen vastuuvapauden
  • Verenvuoto peräsuolesta

Getting tippuri diagnoosi

Jos sinulla on tippuri oireita, on tärkeää lopettaa seksiä ja nähdä terveydenhuollon tarjoaja heti. Koska naiset ovat vähemmän todennäköisesti oireita tippuri, se on erittäin tärkeää, että miehet antaa kumppaninsa tietää, jos ne ovat diagnosoitu tämä STD joten niiden kumppanit voidaan tutkia ja käsitellä.

Diagnosoinnissa tippuri ei ole vaikeaa. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat puikko tartunta-alueella ja lähettää sen testausta tai etsiä bakteerien mikroskoopilla. Virtsa testi voidaan tehdä myös havaita tippuri bakteereja.

Tippuri hoitosuositukset

Tippuri hoitoon liittyy antibiootteja. Klamydia on toinen STD voidaan hoitaa antibiooteilla, ja koska klamydia ja tippuri esiintyy usein yhdessä, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi kohdella sinua niin sukupuolitaudeilta. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää tippurin hoito:

  • Lopeta seksiä ennen kuin olet kaikki lääkitys ja oireet ovat poissa.
  • Kerro lääkärillesi, jos sinulla on edelleen oireita lopettamisen jälkeen lääkityksen.
  • Monet kannat tippuri bakteerit ovat tulossa vastustuskykyisiä joitakin yleisimpiä antibiootteja. Jos sinulla on edelleen oireita jälkeen tippurin hoito, terveydenhuollon tarjoaja voi joutua muuttamaan lääkitystä.
  • Viimeinen seksuaalinen kumppani ja kukaan muu olet harrastanut seksiä vuonna viimeisten kahden kuukauden aikana siitä on tehtävä ilmoitus, testattu ja käsitelty.

Tämä ikivanha STD on vielä ympäri ja edelleen vaarallinen. Itse asiassa viime CDC tilastot osoittavat, että tippuri on yleistymässä. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on oireita tahansa STD tai jos olet ollut seksuaalisesti aktiivinen. Hanki rehellinen seksikumppaneita riskeistä. Paras tapa välttää STD, kuten tippuri, on harjoitella turvaseksi. Tämä sisältää raittiutta, seksiä vain yksi luotettu kumppani, ja käyttämällä lateksi kondomia alusta loppuun mitään seksuaalista toimintaa.