Evb

Tiny pellavansiemenet on iso hyöty

Lisäämällä pellavansiemenet ja elintarvikkeiden syöt säännöllisesti voi parantaa sydämen terveyttä ja ruoansulatuskanavan. Se voi myös auttaa hallitsemaan painoa ja taistella syöpää.

Jotain niin pieni, pellavansiemen on iso hyöty. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että pellavansiemenet, tiedetään maailmaa jo tuhansia vuosia, voi auttaa alentamaan kolesterolia, vakauttaa verensokeri, vähentää luukatoa, edistää laihtuminen, lisätä koskemattomuutta, ja syövän vastaiseen taisteluun, sanoo kliinisen ravitsemusterapeutin Stella Metsovas Laguna Beach, Kalifornia

Pellavansiemenet on korkea:

 • Vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten suurin osa B-vitamiineja, magnesiumia ja mangaania
 • Kuitua, sekä liukoista ja liukenematonta
 • Fytokemikaaleja, mukaan lukien monia tehokkaita antioksidantteja, kuten lignaaneja. Itse asiassa, koska se on kasvien, pellavansiemen on yksi parhaista lähteistä lignaaneja ympäri, Metsovas kertoo.
 • Omega-3-rasvahappoja, avain taistelevat tulehdusta. Pellavansiemenet on mega-lähde kasvi version omega-3 nimeltään alfalinoleenihappo (ALA). Pellavansiemenöljy on noin 50 prosenttia ALA - viisi kertaa enemmän kuin pähkinä öljy tai rypsiöljyä, jotka ovat seuraavaksi eniten lähteitä ALA.

Flaxseed edut

Flaxseed voi:

 • Kolesterolilääkkeitä ja verensokeri. Liukoista kuitua pellavansiemenöljy on osoitettu alentavan kolesterolia, auttaa estämään kertyminen plaketti, joka voi tukkia verisuonia ja aiheuttaa korkea verenpaine, aivohalvaus tai sydänkohtaus. Kuitu on myös uskotaan alempi verensokeri, mikä on tärkeää ihmisille, joilla on tyypin 2 diabetes.
 • Vähentää luukatoa. Tutkimus diabeettisen rotilla oli viivästynyt luukatoa, kun niitä ruokittiin pellavansiemenet, kiitos sen pitoisuus rasvahappoja.
 • Apua painonhallintaan. Pellava laajenee nieltynä, mikä sinusta tuntuu paremmin. Sinun kannattaa ottaa pellavan 30 minuuttia ennen ateriaa hallita ruokahalua.
 • Parantaa ruoansulatusta. Kuitu pellavansiemenöljy voi lievittää ummetusta ja tehdä sinulle enemmän säännöllisesti.
 • Lisätä koskemattomuutta. ALA on osoitettu vähentävän tulehdusta, joka mahdollistaa immuunijärjestelmää toimimaan paremmin. Alustava tutkimus osoittaa, että pellavansiemenet voi lievittää autoimmuuni-ja tulehdussairauksien, kuten nivelreuman, psoriaasin, ja lupus.
 • Taistelemaan syöpää. Tutkimukset osoittavat, että pellavansiemenöljy saattaa olla rooli syövän vastaiseen taisteluun, erityisesti paksusuolen ja rintasyövän. Hyöty on sen korkea pitoisuus lignaaneja, joiden uskotaan estää kasvaimen kasvua.

Flaxseed varoittaa

Metsovas sanoo, että huolimatta kaikista hyvää tutkimusta pellavansiemenet etuja, vääriä väitteitä pellavansiemenet ovat olemassa ja lisää tutkimusta tarvitaan. Hän on myös sitä mieltä, että kalaöljy, ja sen omega-3, ovat enemmän hyötyä. "Vaikka en pidä pellavansiemenet suuressa arvossa, kun se tulee kuidun ja paksusuolen terveydelle, en usko kasvi lähteitä omega-3 rasvahappoja yhtä hyödyllistä kuin kalaöljyt", hän sanoo.

On muitakin varoittaa. "Ihmiset, jotka ovat tulehduksellinen suolistosairaus edellytykset, kuten Crohnin tauti, tulisi välttää flaxseeds koska niiden laksatiivisia vaikutuksia", sanoo Metsovas. Naiset, jotka ovat raskaana ja äitejä, jotka imettävät ei pitäisi kuluttaa maahan pellavansiemenöljy joko. Tutkimukset osoittavat myös, että naiset, jotka ovat asioita, kuten kohdun, endometrioosi ja munasarjojen sairaus ei pitäisi syödä pellavansiemeniä. Ja Metsovas lisää, miehet, joilla on lisääntynyt riski eturauhassyövän tulisi välttää ALA. Jos käytät lääkkeitä, tarkista lääkäriltäsi ennen kuin lisäät pellava omaan ruokavalioon.

Ostaminen ja pellavansiemenet

Grown Keski-Aasiassa, Pohjois-Euroopassa, ja Euroopassa, pellava löytyy hyllyiltä monia tavanomaisia ​​ja luontaistuotekaupoista kuin maa pellavansiemenet, kokonaisina siemenet tai pellavansiemenöljy. Pellavansiemenöljy tulee kylmäpuristusmenetelmissä pellavansiemenet. Pellavansiemenöljy on saatavilla luonnonmukaisina tai tavanomaisia. Erona on, miten pellavaa kasvatetaan. Pellavansiemenöljy - rasva osa laitoksen - on rikkaampi ALA kuin koko pellavansiemenöljy.

Metsovas ehdottaa ostaa se koko, sitten jauhetaan ennen kuin käytät sitä. "Koska pellava on siemen, joka sisältää rasvaa, ostaa tuotteen, joka on jo maa voisi tehdä rasvan altis hapettumista", hän sanoo. Voit helposti jauhaa sitä kahvimylly, monitoimikone, tai tehosekoittimessa, ja päättää karkeaa tai hienoa - se mieltymyskysymys (vaikka useimmat reseptit edellyttävät sitä oltava hienoksi jauhettua). Säilyttää huoneenlämmössä, koko pellavansiemenet pitäisi kestää yli vuoden. Ground pellavansiemenöljy olisi säilytettävä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, se olisi hyvä noin 90 päivää.

Useimmille terveille aikuisille, Metsovas suosittelee 1 rkl päivässä, ja enintään ¼ tl päivässä lapsille. Koska pellavansiemenet on runsaskuituinen, kun lisäät sen ruokavalio, aloita pieniä määriä ja lisätä sitä hitaasti. Rkl jauhettua pellavansiemenöljy on noin 36 kaloria, kun rkl kokonaisia ​​pellavansiemeniä on noin 50 kaloria.

Miten saada enemmän pellavansiemenöljy ruokavalio

Pellavansiemenet on kevyt, pähkinäinen maku. Tässä muutamia tapoja lisätä sen elintarvikkeita jo syödä ja nauttia:

 • Ripottele pellavansiemenet teidän muroja tai kuumaa puuroa aamiaisella.
 • Lisää tl jauhettua pellavansiemenöljy ja sinappi tai majoneesi, että olet levittää oman sandwich lounaalla.
 • Blend pellavansiemen mehuksi tai smoothie.
 • Ripottele salaatteja tai keittoja.
 • Sekoita ruokalusikallinen jauhettua pellavansiemenöljy omaan jogurtti.
 • Lisää pellava tomaattikastikkeet tai pataruoat.
 • Lisää pellavansiemenet ja lihapullia tai lihamureketta.

Pellavansiemenet on loistava tapa saada kuitua ja tärkeitä ravinteita osaksi ruokavaliota. Kokeile sen suosikki reseptejä lisätä niiden ravinto profiilia.