Evb

Toimitusjohtaja arkea huolimatta nivelkipuja

Lifestyle muutokset voivat auttaa tekemään jokapäiväistä toimintaa helpompaa, kun sinulla on niveltulehdus.

Käsien, kipeä takaisin, nariseva polvet - Ei ole kiistatonta, että elämä niveltulehdus voi olla todellista tuskaa. Ja lähes puolet 50 miljoonaa eurooppalaista aikuista kärsivän tästä oireyhtymästä, niveltulehdus nivelkipu voi vaikuttaa alkeellisinta päivittäistä toimintaa, kuten ajo, ruoanlaitto, työskentelee tietokoneella, ja jopa puhuu puhelimeen.

"Seuraukset kipeä nivelet ovat [vähemmän aktiivinen] elämäntapaa ja painonnousu, joka sitten voi [pahenevat] muut krooniset sairaudet, kuten sydänsairaudet, korkea veren rasva-, ja mahdollisesti diabetes", sanoo Kristine Clark, PhD, RD, tutkija ja johtaja urheilu ravitsemus on Pennsylvania State University College Park.

Nivelkipuja: ensiaskeleet helpotusta
Terveellisempiä elämäntapavalintoja ja kivunhoito tekniikat tuovat parannusta elämääsi niveltulehdus kipua. Aloita seuraavasti:

 • Kehittää kivun hoitosuunnitelma. Learning miten hallita asianmukaisesti nivelkipuja voi olla suuri vaikutus siihen, miten koet, että kipu. Pain-selviytymiskeinoja ja kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT), tyyppi terapia, ovat strategioita, kuten positiivinen ajattelu ja rentoutumista menetelmiä sekä korvaa tehoton selviytymisstrategioita tehokas niistä. Oppia uusia strategioita voidaan vähentää ahdistuksen, masennuksen, ja fyysinen vamma, ja parantaa yhteisen päätöslauselmaesityksen.
 • Muuta elämäntavoista. Special ohjelmia, kuten käyttäytymiseen painon hallinta ohjelmia, voi auttaa sinua muuttamaan tapaa syöt tai käyttää, ja auttaa käsittelemään tunteita, asenteita ja suhteita, jotka voivat kaikki vaikuttaa oman painon. Potilaat, joilla on niveltulehdus, kuten kaikki muutkin, hyötyvät suuresti liikunta, kuten kestävyyttä ja vahvistaa ohjelmia. Harjoituksia, kuten kävely, vesijumppaa, pyöräilyä ja voimaharjoittelua kevyitä taakkoja voi auttaa vähentämään kipua lisäämällä "tuntuu hyvältä" endorfiineja ja parantaa yhteisen päätöslauselmaesityksen. Ja älä unohda oikea ruokavalio. "Kaikki ravinteet ovat välttämättömiä optimaaliseen terveyteen, joka sisältää nivelten terveyttä, mutta henkilö niveltulehdus pitäisi olla erityisen tietoisia kuluttaa ruokavalio sisältää runsaasti proteiinia, C-vitamiinia ja antioksidantteja", sanoo Clark. "Korkea saanti hedelmiä ja vihanneksia lisää C-vitamiinia ja antioksidantti tasolla, kun taas kasvikset sekä palkokasveja ovat hyviä lähteitä kasvipohjaisia ​​proteiineja."

Nivelkipuja: toimitusjohtaja arkea
Niveltulehdus ei pitäisi estää sinua huolehtimaan päivittäistä - se vain tarkoittaa sinun on tehtävä joitakin muutoksia, jotta ne on helpompi kehosi. Nämä vihjeet voivat auttaa:

 • Etsi työkaluja, joiden avulla saat läpi päivän. Toimintaterapeutti voi auttaa sinua selvittää, mitkä työkalut auttavat sinua parhaiten nauttia päivän ja suorittaa mitä sinun täytyy saada tehdyksi. Jotkut ihmiset voivat vähentää nivelkipuja lisäämällä erikoislaitteet kotimaassaan, kuten kylpyhuoneessa tai muissa laitteissa yksinkertaistaa päivittäiset tehtävänsä. Näitä voivat olla:
  • Putting pohjalliset kengät, hammasraudat polvillaan, tai kävely kepin kanssa
  • Käyttämällä erityisiä kahvat tehdä siitä turvallisempaa päästä sisään ja ulos auton, tai helmillä kansi paikkasi tekevät ajamisesta helpompaa ja tuntuu vakaampi sinulle
 • Hallitse käsi kipua. Holding hammasharja, ompelu nappia, sekoittaen kahvia, voi yrittää, jos kädet ja sormet satuttaa. Tietyt liikkeet, kuten kiertämällä tai venytetään, voi olla erityisen raskauttava käsissä, jotka ovat niveltulehdus kipua. Kysy toimintaterapeutti hyvän käsi-liikunta hoito auttaa sinua takaisin liikettä ja voimaa käsissä. Kuumentamalla ja lääkkeitä voide voi myös auttaa.
 • Aloita kypsennys "kevyt". Ruuanlaitto voi olla haaste ihmisille, joilla on niveltulehdus, mutta käyttämällä kevyempiä astioita ja keittiökapineet tehty ihmisille, jotka ovat rajallinen käyttö kätensä voi paljon helpompaa. Sen jälkeen edellä vinkkejä hallintaan käsi kipu myös ruoanlaitto helpompaa kädet.
 • Toteuttaa älykkäämpiä viestinnän menetelmiä. Niveltulehdus ei pitäisi estää sinua kommunikoida ystävien ja perheen kanssa vain siksi, pitämällä puhelinta tai lähettämällä sähköpostia on vaikea: Käytä tekniikkaa eduksesi - päälle kaiutintoimintoa puhuessaan puhelimessa, ja lepuuttaa ranteita pad kun kirjoitat. Molemmat säädöt avulla voit hallita niveltulehdus kipua käsissä.
 • Tutki vahvempi hoidot. Lisäksi hoidon lääkärin ja muiden terveydenhuollon tarjoajat voivat tarjota, on over-the-counter korjaustoimenpiteitä, jotka voivat auttaa sinua läpi päivän. Voiteet valmistettu ainesosia kuten kapsaisiini, kemikaali, joka antaa Chile paprikat niiden lämpöä, voidaan soveltaa suoraan iholle niveltulehdus kipua. Voit myös ottaa lääkkeitä suun kautta, kuten parasetamoli ja tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni ja aspiriini, lääkärin on kunnossa. Jos niveltulehdus kipu tulee kovaa, voit kysyä lääkintäjoukkoasi noin vahvempia lääkkeitä tai jopa pistoksina nivelkipuja alueilla.

Jos niveltulehdus kipua vaikuttaa jokapäiväisessä elämässä, sinun pitäisi tietää, että apua on saatavilla. Älä kärsi vaiti, työskennellä lääkärin ja fysioterapeutin keksiä paras hoito suunnitelma sinua varten.

Lue lisää Everyday Health Nivelrikko keskustassa.