Evb

Toimitusjohtaja GERD yhdessä astma

Astma ja Gerd ovat hyvin yleisiä ehtoja, jotka myös yleisesti esiintyä yhdessä. Mutta ne ovat silti kaksi eri sairauksia, ja sinun täytyy hallita GERD oireita ja astman oireita erikseen.

Kuten liity kuten astma ja refluksitauti tai GERD, voi tuntua kaukaa, kahden edellytyksen päällekkäin melko usein. Itse asiassa, yli 75 prosenttia ihmisistä, joilla on astma, tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa hengenahdistusta ja hengitysvaikeuksia, myös Gerd, häiriö, jossa happoja vatsassa takaisin ylös ruokatorveen aiheuttaen epämukavuutta kutsutaan närästys.

Teetkö kaiken voit hallita astma? Selvitä meidän interaktiivisen lääkärintarkastus.

Jos sinulla on astma, riskiä sairastua GERD on kaksinkertainen ihmisiä, jotka eivät. Tämä riski on vielä suurempi ihmisten on vaikea astma, jota on vaikea hallita. Beyond ottaa käsitellä kahta terveyttä, Gerd arvellaan pahentaa astman oireita, ja päinvastoin.

Miksi on olemassa yhteys Gerd ja astma?

Vaikka tilastot osoittavat selvän yhteyden, tarkalleen miksi Gerd ja astma esiintyä yhdessä niin usein ei ole vahvistettu. Niistä teorioita, sanoo Norman H. Edelman, MD, ylilääkäri Euroopan Lung Association, on, että happo Gerd voisi itse pääse keuhkoihin ja aiheuttaa astman oireita. Voi olla, että happoa ruokatorven GERD paitsi ärsyttää, mutta todellisuudessa vahingoittaa ruokatorven, kurkun ja keuhkot, jolloin hengitysvaikeuksia ja usein yskä. Toinen mahdollisuus on, että on olemassa tiettyjä refleksit ruokatorvi, joka voisi laukaista astman oireita. GERD varmasti näyttää pahentaa astman oireita ja jopa laukaista astmakohtauksia. Mutta voisi GERD todellisuudessa olla syy astman? Ehkä, jos astma äkillisesti kehittynyt omassa aikuisiässä tai jos perinteinen lääkitys ei toimi, mutta hoitoon erikoistuneessa Gerd tekee.

Onko sinulla GERD oireita?

Kun Gerd ja astma esiintyä yhdessä, koet kaksi oireita, astman oireita ja nämä yleisimpiä oireita GERD:

  • Närästys - polttava tunne rinnassa
  • Huono tai hapan maku takana kurkkuun
  • Maku nielty ruoka nousemassa taakse kurkkuun
  • Ylimääräinen sylki
  • Kivulias nieleminen
  • Jatkuva kurkkukipu tai tunnetta menettää äänensä

Kun sinulla on sekä Gerd ja astma, saatat kokea nämä varoitusmerkit:

  • Astman oireita, jotka pahenevat liikunnan jälkeen tai syöminen ison aterian
  • Astman oireita, jotka pahenevat yöllä tai kun makuulle
  • Pysyvät yskä tai käheä ääni
  • Pysyvät jaksoja keuhkokuume

Toimitusjohtaja molemmat ehdot

Ohjata astmaoireita, varmista huolellisesti noudattaa kaikkia lääkärin ohjeita, kuten lääkitystä ohjeiden ja hyväksymisestä terveiden elämäntapojen tottumukset, kuten säännöllinen liikunta suunnitelman mukaisesti ja ottamalla kaikki toimenpiteet sen välttämiseksi astmatriggereille että olet tunnistanut.

Samaan aikaan, tekee tarvittavat säädöt pitää GERD oireet kurissa. Säilyttää terveen painon ja välttää elintarvikkeita ajatellut laukaista Gerd, kuten rasvaisia ​​ruokia, alkoholia, sooda, piparminttu ja suklaata. Syöminen pieniä aterioita ja ottaa viimeinen ateria tai välipala päivä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa auttaa ruoansulatuskanavan. Jos tupakoit, lopetus auttaa vähentää oireita sekä Gerd ja astma.

Toimitusjohtaja kaksi erillistä sairauksia voi olla haastavaa, ja se on tärkeää välttää hoitoja joka voisi tahattomasti pahentaa muita. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, parempia tapoja hallita sekä edellytyksiä saada tehokkain helpotusta astman ja GERD.

Lue lisää Everyday Health Astma keskustassa.