Evb

Toimitusjohtaja psoriasis aikana leimahtaa

Voit tehdä parhaasi ohjata psoriasis soihdut, mutta he silti tapahtua. Löytää helpotusta kuiva, hilseilevä iho.

Se ei tiedetä mikä aiheuttaa psoriaasin tai psoriasis soihdut. Joinakin päivinä iho voi olla parempi kuin toiset, ja et voi tietää miksi. Et voi myöskään hallita leviämistä psoriasis. "Se on hyvin arvaamaton sairaus", sanoo Robert Greenberg, MD, East Bay Psoriasis Treatment Center San Ramon, Kalifornia

Mutta on olemassa keinoja selviytyä psoriasis soihdut, kun ne tapahtuvat ja helpottaa kipua oman kuiva, hilseilevä iho.

Ratkaisuja psoriasis soihdut

Kokeile seuraavia keinoja rauhoittaa mitään kutinaa ja epämukavuutta:

  • Muuta lääkitys. Ihotautilääkäri voi ehdottaa hoitoja, jotka ovat antihistamiinit, steroidit, kapsaisiini, pintapuudutteita ja ajankohtaisia ​​immunomodulaattorit (lääkkeitä, jotka heikentävät tai muuttaa toimintaa immuunijärjestelmää). Kuitenkin, saatat huomata, että kun olet käyttänyt tietyn tyyppisiä lääkkeitä jonkin aikaa, se menettää tehoaan, ja lääkäri voi joutua muuttamaan lääkkeesi, Dr. Greenberg sanoo. Saatat hyötyä vahvempi annos tai erilaisen kohtelun kokonaan. Keskustele lääkärisi kanssa, jos hoito psoriasis soihdut ei auta enää.
  • Käytä kosteusvoiteita ja emollients liberaalisen. Moisturizers käytetään lukita kosteutta ihoa ja estää sitä kuivumasta ja halkeilua. Pesun jälkeen, sovelletaan kosteusvoidetta anteliaasti. Päivän aikana, sinun kannattaa käyttää voidetta. Yöllä, vaihtaa voiteita tai voiteita, jotka yleensä ovat paksumpia. Kiinni tuotteet herkälle iholle, ei ole mitään hajuvettä - tuoksu voi ärsyttää psoriasis ihoa. Älä käytä saippuaa, sillä saippua voi kuivattaa ihoa, kosteuttava kehon pesee ovat paljon hellävaraisempi.
  • Pysy salassa. Auttaa pitämään anti-kutka lääkitys iholla, kattaa alueen muovikelmulla.
  • Jäähtyä. Joskus kylmä, märkä pyyhe vasten oman ihon kutina voi tarjota helpotusta. Kun kylmä suihku tai käyttämällä jään pakkauksissa voi auttaa rauhoittamaan psoriasis leimahtaa. Viileä vesi-kaurapuuroa kylpy voi myös lievittää kutinaa, Greenberg sanoo.
  • Käytä aurinkovoidetta. Light käytetään joskus psoriaasin hoitoon, mutta valohoitoa tai valohoito voi ihosi herkkä auringonvalolle. Ajankohtainen voiteita tai voiteita, jotka ihotautilääkäri saattanut määrätä myös voi tehdä psoriaasin ihon herkkyys auringonvalolle. Vaikka hieman aurinko voi auttaa psoriasis iho, auringonpolttama voi aiheuttaa heijastumia. Suojaa itsesi liberaalisen soveltamalla aurinkovoidetta kun aiot olla ulkona enemmän kuin muutaman minuutin. Tehokkaimpia, aurinkovoidetta tulisi laittaa 15-20 minuuttia ennen kuin mennä ulos ja kiinnittää uudelleen, jos olet ulkona enemmän kuin muutaman tunnin tai mennä uimaan - vesi usein pesee pois.
  • Mene luonnollinen. Käytä väljiä vaatteita, jotka on valmistettu luonnonkuiduista ja tuntuu miellyttävältä, puuvilla ja silkki ovat hyviä valintoja. Jos käytät scratchy villapaita, saatat kutittaa vieläkin, sanoo Paul Yamauchi, MD, lääketieteellinen johtaja Iho-instituutin ja Skin Care Center Santa Monica, Kalifornia

Vastustavat raapimista

Tilaa kutsutaan psoriaasin syystä - "psora" on kreikan sanasta kutinaa. Kun olet leimahtaa, se voi olla hyvin houkuttelevaa raapia ja poimia teidän kuiva, hilseilevä iho. Ongelma raapiminen, Greenberg sanoo, on se, että se voi puhkaista ihon. Kun iho on rikki, se on altis bakteereille, jotka aiheuttavat infektion. Lisäksi, jos tyhjästä liian kovaa, voit aiheuttaa iho vuotaa verta, ja verenvuoto voi pahentaa psoriaasin ja aiheuttaa psoriaasin leimahtaa. Paras tapa poistaa asteikot on kuorinta aineet tunnetaan keratolyyttien, Greenberg kertoo. Reseptiä salisyylihappoa on yksi esimerkki, se voi auttaa pehmentää ja poistaa asteikot. Jotkut keratolyyttien ovat saatavilla over the counter, mutta Greenberg sanoo olla varovainen niiden kanssa. Jos liikaa, ne voivat edelleen ärsyttää ihoa.

Pidä psoriasis piilossa

Ihmiset voidaan häpesivät niiden psoriasis ja halua muiden näkevän vaurioita. Helpoin askel voit ottaa - ja luultavasti jo tehdä - on pitää se kattoi. Mutta et voi aina käyttää pitkiä housuja ja pitkät hihat tai puserot, ja jos psoriaasi on kädet ja kasvot, vaatteet eivät toimi.

Kun et voi piilottaa psoriasis, pitää valistaa muita. Jos joku tuijottaa sinua, selittää, että sinulla on krooninen sairaus, joihin sinulla ei ole valvontaa ja että se ei ole tarttuva, Greenberg sanoo. Mukavampaa koet taudin vähemmän kiusaantunut voit olla. Saatat löytää helpotusta tukiryhmän psoriaatikoilla, joko henkilökohtaisesti tai verkossa.

Tunne laukaisee jotta voit välttää psoriasis soihdut niin usein kuin mahdollista. Jos käytät kosteusvoiteita liberaalisen ja ota lääkkeitä ohjeiden mukaisesti, sinun pitäisi löytää helpotusta. Jos lääkitys ei auta, keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä muut vaihtoehdot ovat käytettävissä.