Evb

Tukee potilaan kautta ruokatorven syövän tutkimuksiin ja hoitoon

Miten auttaa niin ruokatorven syöpään omaishoitajana.

Kun rakkaasi on edessään lukuisia ruokatorven syöpään testejä ja syövän hoidot ja olet tehostettava lautaselle omaishoitajana, sinun pitäisi tietää, että sinun täytyy olla valmis pitkä tie.

Diagnostisia testejä ja syövän hoidot voivat olla hyvin vaikeaa, sekä fyysisesti että henkisesti, rakkaasi kanssa ruokatorven syöpään. Hän on menossa on kaikkien apua ja tukea voit tarjota. Ja ennen kuin nämä menettelyt päästä alkuun, se on parasta saada tietoa siitä, mitä odottaa heiltä ja miten voit olla eniten hyötyä matkan varrella.

Ruokatorven syöpä testit

Seuraavassa on joitakin yhteisiä lääketieteellisiä kokeita, että potilaat menevät läpi ollaan diagnosoitu ruokatorven syöpä:

  • CT tai PET. "Jotkut [eniten] yhteiset testit he aikovat tarvitsevat ovat tyypillisiä skannaus testejä, kuten CT-tai PET", sanoo Kimberly Stump-Sutliff, sairaanhoitaja ja osakkuusyrityksen lääketieteen toimittaja Euroopan Cancer yhteiskunnassa. CT (tietokonetomografia) skannaus on erikoistunut röntgen-testi, joka näyttää sijainnin rakkaasi kasvain yksityiskohtaisia ​​kuvia. PET (positroniemissiotomografia) scan liittyy injektio radioaktiivisen "merkkiaineen", joka imeytyy kasvaimia (mutta ei normaalia kudosta) siten, että ne näkyvät kirkkaat pisteet scan.
  • Barium nielee. Yhdessä yleisimmistä diagnostisten testien ruokatorven syöpä, barium niellä, potilaan on tarpeen niellä paksu neste ennen röntgenkuvat otetaan. "Mitä epätavallista vaikka, tai vaikeaa... on, että ruokatorven syöpä - mitä haluamme tehdä etsiä syövän, kuten barium nielee ja ylemmän GI, voi olla vaikeaa [ruokatorven syöpä potilas], koska he eivät voi niellä, jotta voi tehdä monimutkaisempi ", sanoo Kanto-Sutliff. "Yksi asia, joka tekee ruokatorven syöpään eroaa muista syövistä on tämän niellä kysymys."

Koska useimmat ihmiset, jotka ovat oireita ruokatorven syöpä on merkittäviä nielemisvaikeuksia, barium nielee voi olla erittäin vaikeaa. Joskus, mitä ruokatorven syöpä potilas tarvitsee jonkun seisomaan, kun he eivät halua näkyvän yhteistyöhaluinen.

"Tuki henkilö läpi ja olla puolestapuhuja, jos he eivät voi tehdä sitä. [Varsinkin jos] he sanovat he voivat tehdä sen, mutta et tiedä, he eivät voi, ja he kamppailevat ja kärsimystä. Yleensä syöpä Potilas haluaa olla yhteensopiva, ja haluaa tehdä, mitä lääkäri sanoo, "sanoo Stump-Sutliff, joten työtä hoitaja on se, joka nousee ylös ja sanoo ei, kun testi on aivan liian vaikeaa, varsinkin kun toinen diagnostinen testi on saatavilla.

  • Ylä tähystys. Monet potilaat testataan ruokatorven syöpä on ylempi endoskopia, jossa valaistu putki, jossa on kamera on asetettu suun kautta ruokatorveen niin, että se voidaan tarkastaa. Koepala, jossa kudos kerätään tutkittavaksi, voidaan tehdä aikana tähystykseen. Jotta se olisi mukavaa, potilaiden rauhoittaminen ja kurkussa murheen kanssa anestesia ennen tätä menettelyä. [2,3] Sinun täytyy ajaa rakkaasi kotiin nimittämistä, koska se voi kestää jonkin aikaa rauhoittava hellittää.
  • Kirurgisia toimenpiteitä. Useimmat muut kokeet yleisesti annetaan diagnosoida ruokatorven syöpä tai apua sen lavastus ovat kirurgisia toimenpiteitä - kuten thoracoscopy (lisätään valaistu laajuus kautta pienet viillot ja rintakehän) ja koepala epäilyttäviä alueita; potilaat laitetaan nukutuksessa tämän tyyppisen testin.

Kaikki nämä diagnostisia testejä, myös ne, jotka eivät ole fyysisesti kivulias tai tyhjennys, voi olla merkittäviä emotionaalisia vaikutuksia - tarjoamalla kannustava käsin ennen, sen aikana ja sen jälkeen näitä tutkimuksia voi olla paljon hyötyä rakkaasi ja parantaa hänen kykynsä selviytyä stressi mahdollista syöpädiagnoosin.

Ruokatorven syöpä

Suositellaan hoitoa koskeva ruokatorven syöpä usein myös leikkaus, jossa kaikki tai osa ruokatorven on poistettu. "Ihannetapauksessa jos voimme, haluamme kirurgisesti poistaa syöpä - haluamme saada se ulos. Kuitenkin kulttuurin normi miten syömme on tällainen sosiaalinen asia, ja se on hyvin muutettu [ihmisille tämän tyyppinen syöpä] ", sanoo Kanto-Sutliff. "He ehkä koskaan pysty syömään taas normaalisti."

Todellakin, ruokatorven syöpä voi muuttaa henkilö näyttää, syö ja hoitaa sosiaalisia tilanteita. "Nämä syövät ovat niin rumentavia, ei vain toiminnallisesti vaan miten ihmiset näyttävät. Ne voivat olla ruma syövät käsitellä sosiaalisissa tilanteissa, ja hoitaja on usein silta", sanoo Kanto-Sutliff.

Ruokatorven syöpä: miten voit auttaa

Ahdistus odottaa testin tuloksia ja syöpähoitojen jälkeen positiivisen diagnoosin ruokatorven syöpä, ovat vaikeita käsitellä, joten on tärkeää olla siellä rakkaasi - joko fyysisesti tai muulla tavoin - tänä aikana. Jotkut asiat voit tehdä auttaa keventävät Tämän prosessin vaiheita ovat:

  • Mukana rakkaasi lääkäri käyntiä, puheluihin, tekee tutkimusta, ja tehdä luettelot kysymyksiä rakkaasi lääkäreitä.
  • Auttaa syöminen kysymyksiä. Koska syöminen on niin sosiaalista toimintaa, ei pysty syömään tiettyjä ruokia - tai elintarvikkeita ollenkaan, jos heillä on syöttöaukon - voi olla vahingollista ruokatorven syöpä potilas on kokenut syövän hoitoon. Omaishoitajana, voit auttaa helpottaa, että epämukavuus auttamalla suunnitella ateriat ja saada kaikki tarvittavat komponentit koottuna.
  • Pitää sosiaalisesti aktiivinen. Suunnittele illanviettoihin ja muita hauskoja tapahtumia, jotka eivät keskity ruokaa tai aterioita - saada yhdessä pelejä, elokuvailtoja, urheilutapahtumiin - mitään missä syöminen ja ruoka eivät ole pääpaino, joten rakkaasi kanssa ruokatorven syöpään voi tuntea aivan kuten kaikki muutkin uudelleen.

Ja älä unohda kysyä rakkaasi miten he tuntevat, mikä tekee niistä epämukavaksi, ja mikä vaikeinta heille. Voit yrittää ennustaa, mitä rakkaasi tarpeisiin, mutta joskus se on vain parempi kysyä.