Evb

Tyypit aivohalvauksia - aivoverenvuotoon ja iskeeminen

Oppia kahta päätyyppiä aivohalvauksen, mitä niillä on yhteistä, ja miten voit suojautua molempia.

On olemassa kaksi erilaista lyöntiä: iskeemisen aivohalvauksen ja aivoverenvuotoon aivohalvaus, ja erot kummankin. Kolmas aivohalvaus, kutsutaan ohimenevä aivoverenkiertohäiriö, TIA, on pieni aivohalvaus, joka toimii varoitus, että ankarampaa aivohalvaus voi esiintyä.

Strokes: iskeeminen aivohalvaus

Iskeeminen aivohalvaus ovat yleisimpiä, mikä on noin 83 prosenttia kaikista aivohalvauksia. Iskeeminen aivohalvaus tapahtuu, kun verisuoni tukkeutuu, yleensä veren hyytymistä. Hyytymiä voi muodostaa, kun verisuonet tukkeutuvat rasvaa ja kolesterolia, nimitystä ateroskleroosi. Vuonna iskeeminen aivohalvaus, veri ei pääse aivoihin ja aivosoluja kärsivät puute ravinteita ja happea, että ne yleensä saada.

On itse asiassa kaksi erilaista aivoinfarkti, riippuen siitä, missä hyytymiä muodossa. Verihyytymiä, jotka muodostavat sisällä tukossa verisuoni aivoissa aiheuttaa tromboottisen aivohalvauksen. Embolialta lyönnit johtuvat hyytymiä, jotka muodostavat muualla kehossa ja matkustaa kohti aivojen kunnes ne ovat jätetty kapea valtimon, mikä aiheuttaa tukoksia.

Iskeeminen aivohalvaus voivat johtua myös epämuodostuma sydänläppien tai seurauksena kutsuttu endokardiitti, jossa vuori sisällä sydämen tulehtuu. Hyytymiä voi muodostua nämä epänormaalit pinnat ja myöhemmin matkustaa ja jättää pienen valtimo aivoissa.

Strokes: aivoverenvuotoon aivohalvaus

Aivoverenvuotoon aivohalvaus tapahtuu, kun verisuoni aivoissa murtuu tai katkoksia, verenvuoto aivoissa.

Aivoverenvuotoon aivohalvaus voidaan useimmiten jäljittää korkea verenpaine, mutta se voi johtua myös aneurysman. Tämä on, kun heikentynyt osan verisuonen ilmapalloja ulos, repeämät ja aiheuttaa verenvuotoa aivoissa.

Toinen mahdollinen syy on arteriovenoosinen epämuodostuma tai AVM, ryhmä epämuodostuneet verisuonten että voi revetä, mikä johtaa jälleen aivoverenvuoto.

Kertyminen proteiini amyloidi sisällä valtimoiden on myös yleinen syy aivoverenvuotoon aivohalvaus, erityisesti ikääntyviä ihmisiä.

Strokes: sanaa tias

Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA) on niin kutsuttua pre-tahti, tai varoitusmerkki lähestyvästä vakava isku, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa. TIA on vähäinen, yleensä ei mitään vahinkoa, ja johtuu yleensä veren hyytymistä. TIA ei tuota tilapäistä aivohalvauksen oireita, jotka sitten häviävät. Mutta TIA tarkoittaa sinun pitäisi saada kassalla välittömästi lääkärin tai sairaalan ensiapuun, ja alkaa tehdä muutoksia, jotta vakavampi isku.

Stroke: ymmärtäminen yhtäläisyyksiä

Vaikka näiden kahden aivohalvauksen esiintyy eri tavalla, riskitekijöitä ja tulokset ovat usein samoja.

Ihmiset, jotka ovat suurempi riski kehittää verihyytymiä, mukaan lukien naiset, jotka ehkäisypillereitä, ovat yli 35-vuotiaita, ja savu, ovat suurempi riski saada aivoinfarkti.

Ja jotkut terveystottumuksia ja olosuhteet, jotka lisäävät riskiä aivoverenvuoto - myös liiallinen alkoholin käyttö tai väärin lääkkeitä, joiden verenvuoto kunnossa (kuten hemofilia tai trombosytopenia) tai kärsimystä pään vamma - voi jopa riskiä ottaa aivoverenvuotoon aivohalvaus.

Ja pitää muistaa, että tupakointi, lihavuus ja huono ruokavalio sekä terveyttä kuten sydänsairaudet, diabetes, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli, kaikki osaltaan yleistä aivohalvauksen riskiä.

Ei ole väliä kuinka vahingoittaa aivoja tapahtuu, kun henkilö on aivohalvaus, ilman nopeaa ja asianmukaista hoitoa tulos voi olla sama. Ymmärtäminen miten aivohalvauksia esiintyy, ja miten niitä voidaan ehkäistä ovat tärkeitä kaikille, mutta erityisesti niille, joilla on lisääntynyt riski. Mitä enemmän tiedät aivohalvaus, sitä enemmän voit pitää itse saada aivohalvaus.