Evb

Vääriä positiivisia mammografiassa tuloksia

Monet naiset, jotka saavat mammografia pyydetään tulemaan takaisin lisätestejä. Useimmissa näistä tapauksista ei ole rintasyöpä.

Ei nainen haluaa kuulla, että hänen rutiini mammografia tulokset näyttävät epäilyttävän rintasyövän ja että lisätutkimuksia ei tarvita. Mutta peräti 1 ulos 10 naisia, jotka ovat rutiinia mammografiassa vuonna Euroopassa tänä vuonna, juuri näin tapahtuu.

Suurin osa näistä naisista ei ole syöpä, vaan on kokenut, mitä on tunnettu lääketieteessä kuin vääriä positiivisia mammografia rintasyövän, jolloin ahdistuneisuus ja huolehtia siitä, että rintasyöpä on läsnä, puhumattakaan lisätestejä ja joskus leikkausta. Vääriä positiivisia viittaa mihinkään mammografia, joka johtaa nainen saada call back lisätestejä, joka lopulta osoittautuu ei olla rintasyöpä. Joissakin tapauksissa tämä on yksinkertaisesti pyyntö tulla lisää mammografiaan kuvia, koska alkuperäiset kuvat eivät olleet riittävän selkeitä.

"Mammografia kuitenkin kaatuu naisia", sanoo rintojen kuvantamisessa asiantuntija Alice Rim, MD, varapuheenjohtaja puheenjohtajana Imaging instituutin ja osastonjohtaja rintojen kuvantamisen osastolla diagnostisen radiologian klo Cleveland Clinic Ohiossa. "Mitä me yritämme tehdä on varoittaa naisia ​​-" Tämä on seulontatesti. Tämä on osa prosessia, ja se ei ole täydellinen prosessi. Se ei ole täydellinen testi. "

Mammografiassa pidetään seulontatesti, koska se voi vain osoittaa poikkeavuuksia X-ray-kalvo, joka voi olla syöpä. Jos jokin näyttää epäilyttävältä, niin ylimääräisiä diagnostisia testejä tehdään.

Monimutkaistuminen prosessi on monimutkainen lukemisen mammografiassa. Jokaisen naisen rintojen näyttää erilaiselta mammografiassa. Varjo yhden naisen rinta voi kun lisätestejä, päätyä vain, että vaikka toisen naisen rinta, todellinen massa paljastuu, vaatii lisätestejä, kuten koepala.

Miksi vääriä positiivisia mammografiassa tapahtuu

Tilanteita, jotka laittaa nainen on suurempi riski vääriä positiivisia mammografiassa ovat:

  • Tiheä rintojen kudosta. Tiheä rintojen kudos on useimmiten nähty nuorempia, ennalta vaihdevuodet ohittaneilla naisilla, raskaana oleville tai imettäville naisille, ja postmenopausaalisilla naisilla, joille hormonihoito. Radiologi ei voi nähdä läpi tiheän kudosta tyypillinen kahden mammografiaan näkemyksiä per rinta ja pyytää sinua tulemaan takaisin ylimääräisiä mammografiassa näkemyksiä.
  • Kalkkeutumista. Tämä on pieni talletus kalsiumia rintojen kudos, joka näyttää pieni valkoinen täplä X-ray-elokuva. Kalkkeutumista voi olla varhainen merkki ja tyyppi rintasyövän tunnetaan DCIS tai ductal carcinoma in situ. Tai se voi olla hyvänlaatuinen kalsium talletus, joka ei saa aikaan mitään muuta kuin fibrocystic muutos rintojen, ikääntyminen valtimot, tulehdus tai todisteita aikaisemman vammoja rintojen. Lääkäri voi pyytää ylimääräisiä mammografia näkymät nähdä, jos kalkkeutumista on hyvänlaatuinen, joten sen reunat ovat pyöreät ja sileä. Jos reunat ovat Lacy ja haarautunut, tai jos kalkkeutumista on uusi havainto usean vuoden rauhallinen mammografiassa, lääkäri voi haluta tehdä neula koepala, joka liittyy lisäämällä neula poistaa kudosta tai nestettä analysoitavaksi. Joissakin tapauksissa, erityisesti, jos kalkkeutumista on lähellä rintakehän, kirurginen biopsia voi olla tarpeen, vaaditaan kirurgi tekee viillon rinta-ja poista poikkeava alue.
  • Kystat tai muita massoja. Kystat ovat hyvänlaatuisia, yleensä nesteen täyttämiä pusseja, kun taas todellinen rintasyöpä kasvain on kiinteä. Ero ei kuitenkaan ilmene ensimmäisen välähdyksen. Jos lääkäri näkee kaikenlaista massa teidän mammografiassa tuloksia, voit kutsua takaisin ylimääräisiä näkemyksiä, rinnat painaa alas ja katsoa, ​​onko massa menee pois, eli se oli yksinkertaisesti juosteisuuden. Jos lääkäri kuitenkin näkee massa, sinua saatetaan pyytää saada ultraääni tentti, joka voi erottaa ero nesteen täyttämä pussi ja kiinteä kasvain. Silloinkin, ultraääni voi olla ratkaiseva, koska kaikki kiinteät massat ovat kasvaimia. Se voi olla fibroadenooma, joka on hyvänlaatuinen (ei-syöpä) kasvain. Mutta jos lääkäri näkee kiinteä massa teidän ultraääni, saatat olla suunniteltu koepala. Joskus massa voi olla osa kiinteitä ja osa nestettä, ja lääkäri voi haluta toistaa mammografiassa muutaman kuukauden nähdä, jos se on muuttunut.

Vähentämällä vääriä positiivisia kertoimet

Aina tulee olemaan tietty prosenttiosuus väärien positiivisten naisten saada mammografiassa. Mutta voit ryhtyä toimiin vähentää henkilökohtainen riski väärien positiivisten tekemällä varma, että radiologi on kaikista menneistä mammografia elokuvia käyttää lähtökohtana vertailu nykyisen mammografiassa. Sinun pitäisi myös saada mammografiassa on pätevä käytäntö, jossa rintojen kuvantamisessa on erikoisuus tai ainakin suuri osa käytännön. Ja muista, että jos olet yksi naisista kutsutaan takaisin lisätestejä, kertoimet ovat yhä sinun hyväksesi, että saat puhtaat paperit.