Evb

Vaihdevuosien oireita: tekemisissä aivot sumussa

Selvitä, miten vaihdevuodet vaikuttaa oman ajattelun, ja saada vinkkejä siitä, miten selviytyä aivot sumussa ja niihin liittyvät vaihdevuodet kysymyksiä.

Kun useimmat naiset ajattelevat vaihdevuodet, klassinen vaihdevuosien oireita kuten kuumia aaltoja, mielialan vaihtelut, emättimen kuivuus, ja unihäiriöt tulevat mieleen. Mutta monet naiset eivät ole tietoisia siitä, että toinen yhteinen valitus vaihdevuosien aikana on "aivot sumussa" tai ongelmia muistin kanssa, sekavuus, ja vaeltava mieli, joka usein liittyy vaihdevuosien väsymys.

Miksi väsymystä ja aivot sumussa naisia ​​aikoihin vaihdevuodet? Jotkut tutkijat ehdottavat, että vaihtelut estrogeenin ja progesteronin tasot, jotka ovat ensisijainen syy useimmat vaihdevuosien oireita, voidaan yhteydessä heikompaan muistia ja kognitiivista heikkenemistä (ongelmia ajattelun). Mitä enemmän, kuumia aaltoja, yöhikoilu, unihäiriöt ja mielialan vaihtelut voivat jättää olo väsynyt ja henkisesti pielessä.

Oireita "aivot sumussa" ja väsymys vaihdevuodet

Jos alkaa kertyä vaihdevuosien oireita, saatat huomata, että yhtäkkiä on nukkumisvaikeuksia läpi yön. Tämä unen puute voi aiheuttaa voit tuntea väsynyt ja hukkua. Se voi myös lisätä mahdollisuus, että koet kognitiivisia ongelmia tuttavallisemmin "aivot sumussa."

Vaikka aivot sumussa esiintyy usein ikääntyneille, jotkut tutkijat uskovat nyt, että hormonaaliset muutokset liittyvät vaihdevuodet voi myös vaikuttaa tähän ongelmaan. Oireita aivot sumussa voi sisältyä:

 • Muistiongelmia
 • Sekaannus
 • Tarkennusvaikeuksia
 • Vireystason heikkeneminen

Apua aivot sumussa vaihdevuodet

Vaikka väsymys, aivot sumussa, ja muut vaihdevuosien oireet ovat hankalia, hyvä uutinen on, että ne yleensä ajan myötä. Tutkimus osoittaa, että teollis-ja reuna menetti kaudella vievät naisen viime kuukautiskierto ei rebound myöhemmissä vaiheissa vaihdevuodet. Hormonikorvaushoito (HRT) tai estrogeenin ja progesteronin muodossa lääkitys voi myös auttaa naisia ​​hallitsemaan paremmin aivot sumussa ja väsymys. HRT kuitenkin on yhdistetty monia terveysongelmia. Lisäksi tutkimukset eivät ole lopullisesti määritetty, että hormonikorvaushoito auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja tai nukkua vaihdevuodet ohittaneilla naisilla. Siksi on erittäin tärkeää, että puhut lääkärisi kanssa sinun oireita sekä HRT: n yksittäiset riskit ja hyödyt ennen tätä hoitoa.

"Hormonihoito ei ole kaikille, [mutta jos sinulla on oireita], eivät kärsi, kerro doc", neuvoo tohtori Roger Lobo, professori Naistentaudit Columbian yliopistossa New Yorkissa.


Related: 9 vaihtoehtoja hormonihoito

Seuraavassa on muita käytännöllisiä tapoja, joilla voit auttaa hallitsemaan kognitiivisia oireita vaihdevuosien oireita, kuten aivot sumussa ja väsymys:

 • Syö oikein. Tasapainoinen ruokavalio voi auttaa sinua tuntemaan enemmän energinen ja henkisesti keskittynyt.
 • Välttämään tunnettuja aiheuttajia. Pysy kaukana kuuma tai mausteinen elintarvikkeita, alkoholia ja kofeiinia, jotka voivat tuoda kuumia aaltoja, jotka voivat edistää väsymystä.
 • Liiku säännöllisesti. Aktiivisuus voi auttaa säilyttämään aivojen toimintaa ja tukea muistia.
 • Leikkaa stressiä. Hallitse stressiä estämään kuumia aaltoja ja unettomuutta, jotka molemmat voivat jättää sinut väsynyt ja henkisesti valutettu.
 • Keskity riittävästi unta. Varmista, että saat paljon unta, se auttaa pitämään muistin terävä.
 • Valmistaudu lopettaa. Älä syö liikaa, tupakointi, työ, tai käyttää liian lähellä nukkumaanmenoa.
 • Aseta unen vaiheessa. Kiinnitä huomiota ympäristöön luomalla tumma, hiljainen, viileä huone, jossa tuuletin.
 • Ole johdonmukainen. Pidä nukkua aikataulun säännöllisesti herääminen ja menee nukkumaan samaan aikaan joka päivä.

Jos huomaat, että väsymys, aivot sumussa, ja muut vaihdevuosien oireet ovat edelleen häiritsevät jokapäiväistä elämää tehtyäsi nämä muutokset, keskustele lääkärisi kanssa siitä muita tapoja voit paremmin hallita niitä. On olemassa lääkkeitä ja over-the-counter korjaustoimenpiteitä käytettävissä, muita kuin HRT, jotka voivat olla hyödyllisiä hallinnassa tietyissä vaihdevuosien oireita kuten kuumia aaltoja. Ei ole mitään syytä rohkea "sumussa" yksin.