Evb

Voiko ilmastonmuutos aiheuttaa allergiaa?

Ilmaston lämpeneminen voitaisiin raskauttavia allergiat. Saada neuvoja miten hoitaa allergioita nykypäivän ympäristössä.

Allergikkojen määrä on Euroopassa kasvussa. Noin 50 miljoonaa eurooppalaista on jonkinlainen allergia, tilasto, joka on kasvanut 1980-luvulta lähtien. Tänään, allergia on viidenneksi yleisin krooninen sairaus tässä maassa.

Teorioita siitä, miksi yhä useammat ihmiset ovat kehittämässä allergiat ovat runsaat ja laaja, mutta yksi suosituimmista on tekemistä ilmastonmuutoksen. Ilmaston lämpenemisen takia, monilla maan kokevat nousu lämpötilassa ympäri vuoden.

"Yleensä Lämpiminä vuodenaikoina on pidennetty", sanoo Beth Maissi, MD päällikkö allergia ja astma klinikka Mount Sinai School of Medicine New Yorkissa. "Yleensä, jonka kesäkuun alussa, puiden siitepölyä hiipuneet, mutta viime aikoina asiat ovat vielä täydessä kukassa pitkälle kesäkuussa. Ja ruoho kausi ulottuu elokuussa. "

Niistä 17 miljoonaa avohoidon toimistossa käyntiä vuodessa, jotka johtuvat allergiat, yli puolet ovat vuodenaikojen allergiat. Kauemmin ihmiset altistuvat näille kauden laukaisee, sitä suurempi mahdollisuus allergisen reaktion.

Allergia ja ilmastonmuutos: uusin tutkimus

Määrällisesti suora yhteys ilmastonmuutokseen ja allergia tapauksissa on haastavaa, koska suuri joukko tekijöitä, jotka edistävät ilmaston lämpenemistä. Mutta epidemiologiset tutkimukset, jotka näyttävät, miten ympäristötekijät, kuten lämpötila, pituus siitepölykautta ja ilmansaasteet vaikuttavat allergioiden ja astman kohta mahdollista yhteyttä. Kuten lämpimänä vuodenaikana pitenevät ja kuumemmaksi, paitsi me alttiina siitepöly pidemmän aikaa, mutta olemme myös alttiina suurempia pitoisuuksia sitä.

Tutkijat Italiassa hiljattain tehty katsaus käytettävissä tieteellisiin tuloksiin ja totesi, että maapallon lämpeneminen ja siihen liittyvät vaikutukset ovat todennäköisesti osaltaan lisätä allergia levinneisyys. Kanadassa, tutkimuksessa todettiin nousu poliklinikkakäyntien lapsilla, jotka olivat altistuneet lisääntynyt pitoisuus heinän siitepölyä. Ja tutkijat Euroopassa ovat ennustaneet, että tämä nousu allergiat esittelee ennennäkemättömän kansanterveyden haaste, sillä ilmaston lämpenemisen vaikutukset edelleen vaikuttaa kielteisesti hengityselinten terveyteen.

Allergia ja ilmastonmuutos: miten hallita

Doing teidän säästää energiaa ja estää ilmastonmuutos voi edistää suurempaa hyvää, mutta se ei vie pois allergiaoireita. Tehokkain keino allergikoille on ilmaston lämpenemistä vastaan ​​on ennaltaehkäisevien toimien minimoimiseksi oireita:

Katso allergologi. Tämä on hyvä ensimmäinen askel, koska sen avulla voit testata mitä olet allerginen. "Usein ihmiset ovat käsitteitä, että he ovat allergisia yksi asia, kun se on todella jotain muuta", sanoo tohtori Corn. "Jotta rahaa asioita, jotka eivät voi auttaa oireita, on tärkeää paikantaa allergeeni, joka todella häiritsee sinua."

Estää pölypunkit. Jos heräät turvoksissa, kutina, post-nenän tippua, ja ruuhkat, sinulla voi olla pölypunkkien allergia, yksi yleisimpiä muotoja allergia. Pölypunkkien lisääntymistä kasvaa, kun kosteus on yli 60 prosenttia, joten ilmastonmuutosta voidaan tehdä näitä oireita pahempi samoin. Yksi yksinkertainen toimenpide vähentää altistumista on käyttää tiiviisti kudotut este kannet patjat ja tyynyt, koska sieltä pölypunkit elää.

Pidä ulkona pois. Extended siitepölykauden merkitä ylimääräisiä ryhdyttävä toimenpiteisiin altistuksen minimoimiseksi. Koska siitepölyt valmistetaan ulkona, se on hyvä ajatus pitää heidät siellä. Siitepöly voi jäädä vaatteet ja hiukset pitkät jälkeen säärasituksen, joten siitepöly allergikoille pitäisi käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteet vietettyään aikaa ulkona. Ihmisten tulisi myös pitää auton ja kodin ikkunat suljettuina minimoimiseksi altistuminen ulkoilman allergeeneille.

Liikunta oikeaan aikaan. Allergikoille, jotka haluavat käyttää ulkona pitäisi katsoa kelloa. "Jos olet liikkuja, tee se aikana kellonaika, yleensä myöhemmin päivällä, kun siitepölyä taso ei ole niin korkea", sanoo Corn.

Ilmastonmuutos voi olla väistämätöntä, mutta ottamalla muutaman ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä, ihmisiä, jotka ovat allergia-altis säätää meidän siirtymässä ympäristöön.