Evb

Ymmärtäminen melanooma in situ (vaihe 0)

Oppia oireet, hoito ja ennuste melanooma in situ varhaisessa vaiheessa melanooma.

Säännöllisellä ja perusteellinen tutkimukset ihoa, voit lisätä muutokset kiinni poikkeavuuksia hyvin varhain - mikä on hyvä uutinen kannalta hoidon ja ennusteen jos poikkeavuus osoittautuu pahanlaatuinen melanooma. Itse asiassa asiantuntijat nyt suosittelevat, että miehet ja naiset kaikenikäiset tarkistaa ihonsa usein lisätä kertoimella tiputtelua mahdollisen pahanlaatuisen myyrä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa: vaihe 0 tai melanooma in situ.

Mikä on melanooma in situ?
Melanooma in situ tulee latinan lause "in situ", joka tarkoittaa "paikalleen." Melanooma in situ on syövän hyvin varhaisessa vaiheessa, kun se vaikuttaa vain pintakerros ihon. Tässä vaiheessa syöpä ei ole levinnyt syvemmälle elimistöön. Syöpä diagnosoitu jo tässä vaiheessa myös sitä, että se on vähemmän todennäköisesti toistuu tai levinnyt muihin kehon osiin kuin ihosyövän että diagnosoidaan myöhemmässä vaiheessa.

Ensimmäinen oireet melanooma ovat poikkeavuuksia yhden tai useamman moolin iholla. Poikkeavuudet ovat myyrät tahansa symmetria, epätasainen B tilauksia, erilaisia ​​C olors, iso D iameter tai E volution (muutokset). Siksi oppimisen ABCDEs melanooman ja tarkistaa itsesi säännöllisesti ovat niin tärkeitä. Jos näet jotain erilaista joku myyrät, se voi olla merkki melanooma in situ. Paras tapa on ilmoittaa muutoksista että näet lääkärin ja aikataulu tentti sulkea pois melanooman tai kiinni ja hoitaa se aikaisin.

Miten melanooma in situ hoidetaan?
Hoito melanooma in situ on yleensä melko yksinkertainen. Vuonna lääkärin vastaanotolla, avohoidossa menettely voidaan suorittaa joka melanooma leikataan pois ihosta, prosessi, joka hoitohenkilökuntaa soittaa resecting tai leikkaamalla.

"Hoitovaihtoehto varhaisessa vaiheessa melanooma on laaja leikkaaminen menettely", sanoo Bruce A. Brod, MD, kliininen apulaisprofessori ihotautien Pennsylvanian yliopiston School of Medicine. "Tärkeintä ennusteen piirre melanooma on paksuus [millimetreinä] on melanooma, joka perustuu alkuperäiseen koepala vaurio."

Kuinka paljon iho on leikata riippuu siis siitä koepala tulokset. "Konsensuksen melanooman hoidossa in situ on poistaa puolen sentin halkaisijaltaan noin vaurio tai alkuperäisen koepalan sivusto," Dr. Brod sanoo. "Konsensus hoitoon ihosyövän alle 2 millimetriä paksuus on poistaa 1-senttimetri halkaisijaltaan, jos mahdollista, noin vaurio."

Jos melanooma on kooltaan suurempi, lisää ihon voi olla tarpeen poistaa, ja biopsia suoritetaan. "Vuonna ihosyövän suurempi kuin 2 mm [paksuus], konsensus on valmisteveron 2 sentin halkaisijaltaan ympärillä vaurio", hän sanoo. "Koska melanooma voi levitä imusolmukkeiden lähellä alkuperäistä melanooma, biopsia imusolmukkeiden joskus suoritetaan melanooman lähellä tai suurempi kuin 1 millimetrin paksuus aikaan laaja poiston yhteydessä."

Jatkona melanooma in situ
Hyvä uutinen? Ihmiset, jotka ovat diagnosoitu melanooma in situ ja saada hoidon alussa on hyvä eloonjääneitä - 100 prosenttia 5 ja 10 vuotta. Ja jokainen melanooma in situ, mukaan lukien diagnosoitu varhaisessa vaiheessa, pitäisi tarkistaa niiden lääkärien usein olla varma, että syöpä ei ole palannut. Potilailla pitäisi olla täydellistä fyysistä ja ihon tentti kuuden kuukauden välein vuoden tai kahden jälkeen alustavan diagnoosin, ja tyypillisesti kerran vuodessa useita vuosia sen jälkeen.

"Kun melanooma löytyy aikaisin, se on helposti parannettavissa yksinkertaisia ​​kirurgian", sanoo Catherine Poole, puheenjohtaja ja toinen perustaja Melanooma International Foundation. "Kun löytyy myöhemmissä vaiheissa, se voi tulla hengenvaarallinen, ja harvat ovat tehokkaita hoitomuotoja metastasized melanooma."

Hyviä neuvoja terve, syöpä-vapaa iho: Suojaa iho aina. "Tehokkain suojakerroin on käyttää suojavaatetusta, laaja-rimmed hattu, etsiä varjoa, jotta ollessa auringon prime-time aurinko tuntia 10-4, ja käyttää aurinkovoidetta lisänä näitä käyttäytymismalleja, "sanoo Poole.